Kan Gruplarına Göre Beslenme



Kan Gruplarına Göre Beslenme, Kan gruplarına göre beslenme, büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süreli yaşamamız için gerekli olan besin öğelerini yeterli miktarlarda alıp vücudunda kullanmasıdır. Bu öğelerin herhangi biri alınmadığında yada gereğinden az veya çok alındığında, büyüme ve gelişmenin engellendiği ve sağlığın bozulduğu bilimsel olarak ortaya konmuştur. Vücudun büyümesi ve gelişmesi, verimli çalışması, dış etkenlere ve hastalıklara karşı dirençli olabilmesi için sağlığın temelini oluşturan yeterli ve dengeli beslenme önemlidir. İnsanların kan gruplarının sağlığı ve hastalıkları üzerine uzun yıllardan süre gelen çalışmalarda, kişilerin kan gruplarında, beslenmelerinde kilo vermelerine yada alımlarına neden olarak tanısı yapılmıştır. Kan grubuna göre beslenme son zamanların en dikkat çekici konusu olarak değerlendirme yapılmaktadır. İnsanların kan gruplarına göre yapılan araştırmalara göre beslenmek sindirime, enerji düzeyine, stresi azaltmaya ve kilo vermeye yardımcı olduğu kanısına varılmıştır. Beslenme alışkanlıklarına ve genetik faktörlerin kilolar üzerinde büyük etkisi olduğu aşikar bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bilim adamlarının son çalışması adı altındaki konusunun biriside kan gruplarının kilo almada etkisinin kan gruplarına ve beslenme alışkanlıklarına deyinmiş olmalarıdır.

Kan Gruplarına Göre Beslenme Öğeleri Nelerdir?

AB Grubu;

Özellikleri; A ile B'nin modern karışım olmasıdır. Çevresel değişikliklere göre beslenme özelliği göstermektedir. Sindirim sistemi çok duyarlı olmasıyla bağışıklık sistemi oldukça güçlüdür. Stresi yenebilmek için zihnin açılması yönünden bazı faaliyetler açısından yararlı olacaktır.

Yemesi gereken besinler; Koyun ve hindi eti, kırmızı levrek, sardalya, morina, bey balığı, uskumru ve ton balığı, taze yumurta, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri, zeytinyağı, ceviz yağı, yerfıstığı, zencefil, kuşburnu, papatya, yeşil çay, kimyon, ıspanak, karalahana, marul, havuç, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebzelerdir. İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, karpuz, ananas, yerelması, pekmez, mürdüm eriği, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu).

Yememesi gereken besinler; Tavuk ve her et (koyun ve hindi hariç), deniz hayvanlarıdır. Mısır ve ürünleri, çavdar ekmeği, susam ve ürünleri, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiştir. Börülce fasulye, ayçiçeği çekirdekleri, pul biber ve her biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, enginar, turp, her türlü yağ ve katı yağ (zeytinyağı ve ceviz yağı hariç). Siyah çay, kahvedir. Portakal ve suyu, nar ve suyu, muz, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek türleridir.

A Grubu;

Özellikleri; Onlar ilk vejetaryenleridir. Sindirim sistemi oldukça duyarlıdır. Bağışıklık sistemi dayanıklıdır. Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlayabilirler. Stresi yenebilirler. Güçlü ve sağlıklı kalabilmesi için sebze ağırlıklı besinler tüketmelidirler.

Yemesi gereken besinler; Balık, zeytinyağı, yerfıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal (sirkesiz), kedi otu, papatya, kahve, yeşil çay, kimyon, kekik, biberiyedir. Börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (doğal, genetiği değiştirilmemiş), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tip buğday ürünleri ve ekmeği (amarant yada eski turk buğday).

Kan Gruplarına Göre Beslenme

Enginar, karalahana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, beyaz lahana, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve bütün yeşil sebzelerdir. Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, aloe vera, yerelması, Magnezyum sülfat (İngiliz tuzu).

Yememesi gereken besinler; Kırmızı et (bu gruptakiler et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrarlar. Ayrıca et yağ olarak vücutta depolanır), sütlü besinler (metabolizmayı yavaşlatır), salam, sosis, kavurma ,biber, domates, patates ve lahana, tropikal meyveler, mandalina, portakal ve suyu, soda, gazoz, sakız, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içeceklerdir.

B Grubu;

Özellikleri; Sindirim sistemi dayanaklıdır. Beslenmede katı kuralcılığı yoktur. Sütlü besinlere ilgi duyarlar. Strese karşı yaratıcılığını kullanır. Formda kalabilmek için fiziksel ve zihinsel faaliyet açısından denge kurmasına ihtiyaç duyarlar.

Yemesi gereken besinler; Sütlü besinler, dana ve hindi eti, balık (ıstakoz, karides, kalamar, midye gibi kabuklu deniz ürünleri hariç). Zeytinyağı, ceviz, inci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, yulaf ve ürünleridir. Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her türlü biber, karahindiba, maydanoz. Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü ve yeşil çaydır.

Yememesi gereken besinler; Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz) tavuk ve kaz eti, dondurma, sakız, her türlü mercimek, nohut, sıvı yağlar (zeytinyağı ve keten yağı hariç). Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, enginar, domates salçası. Aloe vera, Hindistan cevizi, karabiber, beyaz biber, tarçın. Mısır şurubu ve nişastası, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler.

0 Grubu;

Özellikleri; 0 Grubu'nda olanlar ilk insanları simgelemiştir. Et yemeye çok meyillidirler. Sindirim sistemleri çok sağlamdır. Bağışıklık sistemleri fazla hareketlidir. Diyet yapmaya ve çevreye uymaya zor alışırlar. Stresten kurtulması için fiziksel faaliyetlere ağırlık verirler. Enerjik ve ince kalabilmek için metabolizmalarının hızlanması gerekir.

Yemesi gereken besinler; Kırmızı et, dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balık. Kavrulmuş kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil sebze, pazı, turp (karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak. Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu, kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu. İncir, üzüm, erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal, soda, yeşil çay besinleridir.

Yenmemesi gereken besinler; Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi), süt ve ürünleri (Yenilebilir hariç). Rafine olmuş sıvıyağlar (zeytin ve keten hariç), hazır turşular, dondurma, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası. Portakal, aloe vera, karnabahar, ketçap, domates salçası, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek türleri.

Yayınlanma Tarihi : 29.05.2014 14:42:23





Kan Gruplarına Göre Beslenme Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kan Gruplarına Göre Beslenme"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Neut

Neut, nötrofil olarak da bilinen, vücut savunmasında görev alan beyaz kan hücrelerindendir. Beyaz kan hücreleri (akyuvarlar) vücudumuzun bağışıklık sistemi elemanlarından olup bizi enfeksiyonlara karşı koruyan hücrelerdir. Bunlar...

A Rh

A Rh; İnsan vücudunun en önemli maddesi olmazsa olmazı olan kan vücudumuzun %7 ini oluşturur. Bir damla kan bile insan hayatında köklü değişim yaratabilir. Damarlarımızda dolaşan kanın görevi hücrelere oksijen ulaştırmaktır. Ayrıc...

Rh Faktörü

Rh faktörü, kandaki alyuvarların yüzeyindeki proteine denir. Kişinin kanında Rh faktörü olursa, kan grubunun yanın Rh (+) yani pozitif, bulunmuyorsa Rh (-) yani negatif ibare konur. Yani B Rh (+) ya da B Rh (-) olarak tanımlanır....

0 Rh

0 Rh, Kan grupları içerdikleri antijenlere göre isimlendirilirler. Bu antijenler A ve B kan grubu antijenleridir. A kan grubu A kan grubu antijenini, B kan grubu B kan grubu antijenini ve AB kan grubu A ve B kan grubu antijenlerin...

Kan Kanseri Tedavisi

Kan Kanseri Tedavisi, Kanda, kan yapıcı ve diğer organlarda anormal kan hücrelerinin kontrolsüz olarak çoğalmasıyla ortaya çıkan bir hastalık türüdür. Tıp dilinde lösemi yada lökoz olarak adlandırılır. Vücudun kemik iliği ve lenf ...

Kan Fizyolojisi

Kan Fizyolojisi, Kan, insanda ve üstün yapılı hayvanlarda yaşamın sürmesini sağlayan en önemli vücut sıvısıdır. Fizyoloji en kolay tanımıyla, yaşamın mantığını araştıran bir bilim dalıdır. Yunanca doğa anlamına gelen "physis"" kel...

Kan Şekeri

Kan Şekeri, Her insanın vücudunda, midenin arka tarafında, pankreas diye adlandırılan bir bez vardır. Bu bez sayesinde insanın vücudundaki kan şekerini dengede tutmaya yarayan hormonları salgılar. Bu salgılanan hormonların birisi ...

Kan Transfüzyonu

Kan Transfüzyonu, bir kişiden diğerine damar içi yoluyla kan transfer edilen yaygın ve güvenli bir uygulamadır. Kan Transfüzyonu genellikle ciddi bir cerrahi operasyon ya da yaralanma sonucu kaybedilen kanı geri kazandırmak amacıy...

Büyük Ve Küçük Kan Dolaşımı

Büyük Ve Küçük Kan Dolaşımı, Büyük kan dolaşımı, sol ventrikül kasılarak içindeki temiz kanı aortaya pompalama sağlar. Aorta'dan oluşan çoğu uç dalı, bu kandaki dokunun düzeyini kılcal damarlarına ulaşmasını sağlamaktadır. Kılcal ...

Kan Pıhtısı

Kan Pıhtısı, Kanın kesilen bir damardan dışarı akmasının, organizma tarafından engellenmesi olayına kan pıhtılaşması denir. Pıhtılaşma olayını inceleyen bilim adamları son yıllarda birtakım yeni bulgular elde etmişlerdir. Bu bulgu...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kan Grupları, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2017